Federatie Nieuws


Sportvisserij Zuidwest Nederland - Nieuws

Vislessen bij Summersportsweek in Terheijden (di, 21 aug 2018)
Op vrijdag 17 augustus was het dan zover. De laatste dag van een week lang sportieve activiteiten, georganiseerd door en met hulp van vele vrijwilligers van Summersportsweek 2018. Honderden kinderen hebben zich vermaakt tijdens deze week. VISmeester Henk Nederveen heeft met hulp van hengelsportvereniging ESOX en G.I.V.U. twee vislessen gegeven op de afsluitende dag.
>> meer lezen

Cursus VIScoach op dinsdag 18 september 2018 (ma, 20 aug 2018)
Ben jij binnen je vereniging betrokken bij de jeugd en wil je je meer inzetten bij jeugdactiviteiten zoals het helpen bij vislessen en visclinics, dan kan je aan deze cursus deelnemen. Een vereiste is wel dat je voor deelname een Verklaring Omtrent Gedrag kunt overhandigen. Ook maak je dan vooraf een online examen maar daar krijg je bij de aanmelding meer uitleg over.
>> meer lezen

HERINNERING: Laatste voorronde FK Jeugd vaste hengel (do, 16 aug 2018)
Heb jij je al ingeschreven voor de laatste voorronde voor het Federatief Kampioenschap, vaste hengel? Nog niet?! Wacht dan niet te lang want de laatste voorronde is al op 1 september 2018 in Leiden.
>> meer lezen

KOM ZATERDAG NAAR VISKAMPIOEN 2018! (wo, 15 aug 2018)
Wil jij als jonge sportvisser leren vissen, nieuwe vistechnieken ontdekken en beroemde sportvissers ontmoeten? Pak dan je kans en kom naar Viskampioen 2018, komende zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur in recreatiegebied Spaarnwoude-Houtrak. Toegang is gratis en aanmelden kan nog steeds!
>> meer lezen

Kom naar Jeugdvakantieland 2018 (vr, 10 aug 2018)
Van maandag 13 augustus t/m vrijdag 24 augustus 2018 wordt AHOY Rotterdam omgetoverd tot het grootste speelplein van Rotterdam in de vorm van Jeugdvakantieland. Voor kinderen van 3 t/m 12 jaar is er 20.000 m2 speelplezier te vinden. Jeugdvakantieland is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur, ook in het weekend. Twaalf dagen lang zijn er spannende, spectaculaire en leuke activiteiten te beleven.
>> meer lezen

Droogte, zomersterfte, blauwalgen en botulisme, wat kunnen sportvissers doen? (wo, 08 aug 2018)
Het warme weer van de laatste dagen zorgt voor problemen op een aantal wateren. Door het droog vallen van sloten, beken, vijvers en/of zuurstof tekort kan vissterfte optreden. In de media lees je de laatste tijd ook veel over blauwalgen en botulisme, maar wat is het en wat kun je als sportvisser doen als je ziet dat jouw favoriete viswater te maken heeft met deze problemen?
>> meer lezen

Jong Oranje wereldkampioen vissen (ma, 06 aug 2018)
Nederland onder 25 jaar (U25) is dit weekend wereldkampioen vissen geworden. In het Italiaanse Novi di Modena pakten de oudste junioren van Team Holland – onder aanvoering van een ontketende Luciën de Rade – het goud voor Engeland (zilver) en Kroatië (brons). De Rade pakte ook nog goud in het individueel klassement en daarnaast won Nick Eestermans in de jongste categorie (U20) individueel brons. Nooit eerder presteerden de Nederlandse vistalenten zo goed op een WK.
>> meer lezen

Uitgebreid cursuspakket voor vrijwilligers (do, 02 aug 2018)
Sportvisserij Nederland ondersteunt vrijwilligers van hengelsportverenigingen met een uitgebreid cursuspakket. Deelname aan de cursussen is gratis voor vrijwilligers van een bij Sportvisserij Nederland aangesloten vereniging of federatie!
>> meer lezen

Visserij Volkerak-Zoommeer (do, 02 aug 2018)
Sportvisserij Zuidwest Nederland, de Vereniging van Beroepsvissers op het Volkerak-Zoommeer en de natuur- en terrein beherende instanties uit de VBC Volkerak-Zoommeer proberen de gebruikers van dit schitterende viswater zo goed als mogelijk te informeren over de visserij en hier zo transparant mogelijk over te zijn. Ondanks deze inzet, lukt het niet altijd om alle gebruikers, waaronder sportvissers, recreanten en natuurliefhebbers, te bereiken. Mede hierdoor is er de afgelopen weken commotie ontstaan rondom de visserij op het Volkerak. In dit bericht zetten we de zaken op een rijtje en geven we een doorkijk naar de voor ons liggende periode.
>> meer lezen

Gezenderde stekelroggen uitgezet (wo, 01 aug 2018)
Als onderdeel van het project Haaien en Roggen terug in de Noordzee zijn medio juni in de Westerschelde twintig gekweekte stekelroggen uitgezet. Deze roggen zijn voorzien van akoestische transmitters, zodat hun verspreiding kan worden gevolgd.
>> meer lezen

VISpas 2019 zonder 'dikke boekje' (wo, 01 aug 2018)
Met de voorbereidingen voor de VISpas 2019 in aantocht, wordt ook gewerkt aan de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren 2019 - 2020 - 2021. Deze laatste zal echter niet meer standaard in papieren vorm worden meegestuurd met de VISpas.
>> meer lezen

Team Holland: Nederlandse ploegen World Games 2019 bekend (ma, 30 jul 2018)
Eens in de vier jaar worden de Fishing World Games georganiseerd. De Olympische Spelen van het vissen. Een groot aantal wereldkampioenschappen tegelijkertijd en in één land gehouden. Van 8-17 februari 2019 is het de beurt aan Zuid-Afrika om dit grootse evenement te hosten. Nederland vaardigt zes ploegen af die zich daar zullen presenteren als Team Holland en de teams zijn inmiddels bekend.
>> meer lezen

Boskalis Beach Cleanup Tour 2018 (vr, 27 jul 2018)
Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt en jij kunt daarbij helpen!
>> meer lezen

Oostvoornse meer: over kiloknallers en half-wilde forellen (wo, 25 jul 2018)
De vangsten van forellen in het Oostvoornse Meer bestaan steeds meer uit bruine forellen (beekforellen, Salmo trutta) en minder uit regenboogforellen (Oncorhynchus mykiss). Dit zou wijzen op een populatieontwikkeling ten gunste van de bruine forel. Er gaan geruchten dat dit zou komen doordat er meer bruine dan regenboogforellen in dit brakke water zijn uitgezet. Niets is minder waar!
>> meer lezen

Vacature: Jurist (1 fte) (di, 24 jul 2018)
Ben jij een gedreven jurist die op zoek is naar een veelzijdige juridische baan bij één van de grootste sportbonden van Nederland? Voor de afdeling Belangenbehartiging kijkt Sportvisserij Nederland uit naar een enthousiaste en gemotiveerde jurist. Het juridisch werkgebied strekt zich uit van vragen van individuele sportvissers tot procedures bij de Raad van State en van het verenigingsrecht tot Europese uitvoeringsverordeningen.
>> meer lezen

Help noodlijdende vissen vanwege droogte in Brabant (ma, 23 jul 2018)
Waterschap Aa en Maas, waterschap Brabantse Delta en waterschap de Dommel zijn momenteel druk om in hun beheergebied alle wateren op peil te houden. Langdurige droogte en lage zuurstofconcentratie kunnen leiden tot verzwakking of sterfte van vis. Op een aantal locaties in Brabant zijn al acties opgezet door vrijwilligers om vissen te redden. Help ook mee om deze noodlijdende vissen te redden!
>> meer lezen

NIEUW: Landelijk Meldpunt Visstroperij (wo, 18 jul 2018)
Ben je getuige van visstroperij? Geef dit dan direct door op www.meldvisstroperij.nl. Dit nieuwe, landelijke meldpunt is 24/7 bereikbaar en in het leven geroepen om visstroperij (zowel met de hengel als beroepsvistuigen) effectiever te kunnen bestrijden. Onder visstroperij wordt verstaan: illegale visserij met het meenemen van vis als doel.
>> meer lezen

Tijdelijk visserijverbod deel Westerschelde geldt niet voor sportvisserij (ma, 16 jul 2018)
Onlangs verscheen in de media dat er een visserijverbod op een deel van de Westerschelde is ingesteld van 1 juli 2018 t/m 31 maart 2019 vanwege de aanleg van kabels naar windmolens op zee tussen Vlissingen en Breskens.
>> meer lezen

Sharkatag 2018: haaien vangen voor de Zeeuwse kust! (wo, 11 jul 2018)
Elf charterboten met in totaal ruim 330 sportvissers gaan op 19, 20 en 21 juli vanuit Neeltje Jans ‘naar de haaien’. Dit om deze bijzondere vissen te merken voor onderzoek naar hun verspreiding en gedrag, zodat haaien beter beschermd kunnen worden. Dit jaar wordt nieuw onderzoek uitgevoerd met zenders die het zwemgedrag van deze vissen nog beter in beeld brengen.
>> meer lezen

Tweede ronde Clubkampioenschap gevist (di, 10 jul 2018)
Afgelopen weekend zijn de laatste wedstrijden van de tweede voorronde van het Clubkampioenschap gevist. Er zijn nu nog zes verenigingen over die in de derde en laatste voorronde gaan uitmaken wie zich plaatst voor de finale die op 16 september plaats zal vinden aan het Kanaal door Voorne.
>> meer lezen

Secretarieel Jaarverslag 2017 (di, 10 jul 2018)
Sportvisserij Zuidwest Nederland presenteert haar secretarieel jaarverslag over het kalenderjaar 2017. Het jaarverslag biedt een informatief overzicht van de activiteiten die Sportvisserij Zuidwest Nederland in 2017 heeft ondernomen om de sportvisserijbelangen in de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland te behartigen.
>> meer lezen

Handige informatie voor bezoekers Haringvliet (ma, 09 jul 2018)
Het Haringvliet is een populair recreatiegebied met bijzondere natuur. Om kwetsbare dieren en hun leefomgeving te beschermen, zijn bepaalde stukken niet toegankelijk. In de nieuwe folder over het Haringvliet staan de regels beschreven.
>> meer lezen

Raad van State stelt Sportvisserij Zuidwest Nederland in het gelijk (vr, 06 jul 2018)
Deze week deed de Raad van State uitspraak in een langslepende kwestie die speelt in het Benedenrivierengebied. Het betrof de verlenging van de belangrijkste huurovereenkomst voor het schubvis-visrecht in een groot deel van dit gebied.
>> meer lezen

Vislessen op basisschool De Beerze te Middelbeers (do, 05 jul 2018)
Op dinsdag 3 juli, zit om 8.45 uur een volle klas (groep 8) van basisschool de Beerze te Middelbeers, in de startblokken voor de visles van VISmeester Eduard Hems. Kees, vrijwilliger van hengelsportvereniging K.E.H.S.V. De Drie Baarzen, verricht hand en spandiensten tijdens het theoretische gedeelte en met name tijdens de onthaakoefening op shads. Petra van Sportvisserij Zuidwest Nederland is aanwezig en steekt graag een “helpend” handje toe.
>> meer lezen

Youth Challenge 2018! Neem jij de uitdaging aan? (wo, 04 jul 2018)
In 2018 bieden de Federaties in samenwerking met Sportvisserij Nederland een nieuw concept voor jeugdviswedstrijden aan: de Youth Challenge 2018. Hierbij worden verschillende wedstrijden voor jeugd tot en met 24 jaar georganiseerd, verspreid over het land. Wil jij meer wedstrijduren maken en jezelf verbeteren? Dan is deze wedstrijdenserie zeker iets voor jou.
>> meer lezen

Marcel Noort nieuwe bondscoach damesteam kustvissen (wo, 04 jul 2018)
Marcel Noort (50) uit Rijnsburg is de nieuwe bondscoach van het Nederlandse damesteam kustvissen. Noort neemt op 15 juli officieel het stokje over van Benny Wijnings die na 9 jaar afscheid neemt als bondscoach van Sportvisserij Nederland.
>> meer lezen

UNIEKE wedstrijd Streetfishing (wo, 04 jul 2018)
Op zaterdag 15 september 2018 wordt er een NIEUWE en UNIEKE wedstrijd georganiseerd in Willemstad en Hellevoetsluis. Inbegrepen is een gratis overtocht per boot en lunch.
>> meer lezen

World Crank Elite vanaf morgen van start in het Benedenrivierengebied (wo, 04 jul 2018)
Op 5,6 en 7 juli gaat het unieke roofvisevenement World Crank Elite van start. In het Benedenrivierengbied vist de top drie van de World Crank Cup tegen elkaar. Willem Stolk, Kevin Hernandez en Arnaud Briere zullen drie dagen lang van ’s morgens 10.00 uur tot ’s avonds 19.00 uur het tegen elkaar opnemen wie de meeste en grootste baars, snoekbaars, snoek en roofblei vangt.
>> meer lezen

Open Zeeuws Jeugdkampioenschap Kustvissen (ma, 02 jul 2018)
Zaterdag 23-06-2018 organiseerde WSV REIMERSWAAL alweer voor de 6e keer het Open Zeeuws Jeugdkampioenschap Kustvissen. Deze wedstrijd werd gevist in 2 categorieën, de jeugd tot en met 14 jaar (B categorie) en 15 tot 21 jaar (A categorie).
>> meer lezen

Herinrichting beekdal Tongelreep (do, 28 jun 2018)
In het natuurgebied Leenderbos en rond de Tongelreep dreigen stukken bos, natte heide en vennen te verdrogen. Ook staat het kwetsbare gebied onder druk door de stikstofuitstoot. Beschermde planten en dieren in het van oorsprong natte beekdal en moerassen- en vennengebied zijn (bijna) verdwenen. Om waardevolle natuur te herstellen en te behouden, gaat Waterschap De Dommel het beekdal van de Tongelreep herinrichten.
>> meer lezen