Federatie Nieuws


Sportvisserij Zuidwest Nederland - Nieuws

Geslaagde vrijwilligersavond 2018 (di, 23 okt 2018)
Op vrijdag 12 oktober werd de jaarlijkse vrijwilligersavond gehouden op een mooie locatie bij restaurant Grevelingen gelegen aan de Grevelingendam, direct aan het strand. Sportvisserij Zuidwest Nederland zou niet kunnen zonder vrijwilligers die zich elke keer weer belangeloos voor de hengelsport inzetten en bedankt haar vrijwilligers op deze manier voor hun inzet.
>> meer lezen

Visstandonderzoek met fuiken in het Volkerak (ma, 22 okt 2018)
Evenals voorgaande jaren wordt er voor WMR (Wageningen Marine Research) een onderzoek uitgevoerd waarvoor schietfuiken geplaatst worden. De fuiken zullen worden geplaatst in de haven van de Jachtensluis in het Volkerak en bij de ingang van de haven bij de duwvaartsluizen van de Krammersluizen. De fuiken zijn gemarkeerd met een Joon en een boei.
>> meer lezen

2 beroepsvissers Oosterschelde geverbaliseerd (wo, 17 okt 2018)
Recent hebben inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op de Oosterschelde een zeer grote hoeveelheid van 87 stuks aalvistuigen aangetroffen waarmee in deze periode niet mag worden gevist.
>> meer lezen

Nieuwe wereldkampioen roofvissen (di, 16 okt 2018)
Het gebied rondom de Biesbosch stond op 4, 5 en 6 oktober in het teken van de World Crank Cup 2018. Kevin Hernandez uit Frankrijk werd de nieuwe wereldkampioen roofvissen. Willem Stolk, de wereldkampioen van vorig jaar, eindigde samen met Pierre Johnen uit Duitsland op de tweede plaats.
>> meer lezen

Jeugdteams aan de slag in Landsmeer (di, 16 okt 2018)
Een aantal weken geleden schreven we hier al over onze jeugdteams, toen visten zij de eerste wedstrijden van de Nationale Teamcompetitie U20/Dames in Hellevoetsluis. Afgelopen weekend stonden de derde en vierde wedstrijd van deze competitie op het programma.
>> meer lezen

Nederland tweemaal brons bij WK Kustvissen (ma, 15 okt 2018)
Nederland heeft knap twee bronzen plakken behaald op het WK Kustvissen in Portugal. Team U21 moest alleen nummer twee Spanje en wereldkampioen Portugal voor zich dulden. Rick van Gastel behaalde individueel de derde plek. Team U16 kwam ondanks zijn volledige inzet niet verder dan de achtste plaats.
>> meer lezen

Ontheffing zegenvisserij in paaiperiode was onterecht (ma, 15 okt 2018)
De ontheffing die een beroepsvisser in het Benedenrivierengebied dit voorjaar kreeg, had niet mogen worden verleend. Tot dat oordeel kwam de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit onlangs na een bezwaarprocedure van Sportvisserij Zuidwest Nederland.
>> meer lezen

Veel vangst voor de jongste categorie tijdens de finale Federatief Kampioenschap jeugd vaste hengel in Klundert (ma, 08 okt 2018)
Na drie voorrondes hadden in totaal 31 jeugdleden zich geplaatst voor de finale van het Federatief Kampioenschap jeugd, vaste hengel. Omdat drie deelnemers verhinderd waren, verschenen 28 jeugdleden in het zonovergoten Klundert. De vrijwilligers van HSV ’t Wachtertje hadden ervoor gezorgd dat de kanten gemaaid waren, de vlaggen bij het water hingen en de koffie en wedstrijdcontroleurs klaar stonden. Kortom men was klaar voor de loting die om 9.15 uur begon.
>> meer lezen

Tweede editie World Crank Cup gestart (do, 04 okt 2018)
Vandaag is de tweede editie van de World Crank Cup gestart. De Europese top van de roofvisserij gaat de komende dagen strijd met elkaar aan op het Benedenrivierengebied. Een belangrijk doel van dit project is het op de kaart zetten van de sportvisserij bij de politiek, overheid, media en het bedrijfsleven. Vanmorgen gaf de wethouder van Drimmelen het startsein vanaf een grote rondvaartboot.
>> meer lezen

Verontreinigd slib verwijderd uit De Vleut (wo, 03 okt 2018)
Waterschap De Dommel start 29 oktober met het verwijderen van verontreinigd slib uit vijver De Vleut in Eindhoven. De planning is dat de werkzaamheden zo’n 3 maanden duren. De werkzaamheden starten op het moment dat bij het naastgelegen preHistorisch Dorp de winterstop begint, dit om overlast te voorkomen.
>> meer lezen

Zoute mailing nr. 22 is vandaag verstuurd (wo, 03 okt 2018)
Vandaag hebben wij aan onze "zoute" nieuwsbriefleden nieuwsbrief nr. 22 verstuurd. Deze Zoute Mailing verschijnt enkele malen per jaar en is bedoeld om hengelsportverenigingen en sportvissers beter te informeren over actuele zaken die spelen op het gebied van de zeesportvisserij in de zuidwestelijke delta.
>> meer lezen

Alsnog bag limit voor zeebaars in restant 2018! (ma, 01 okt 2018)
Sportvissers mogen vanaf 1 oktober 2018 tot het eind van dit kalenderjaar één zeebaars per dag, per persoon meenemen voor eigen consumptie. Aan dit succes ging een lange geschiedenis vooraf.
>> meer lezen

Terugmeldweekend Spiegelkarper van start (vr, 28 sep 2018)
Het Internationale Terugmeldweekend is officieel van start gegaan. Om mee te kunnen doen hield je van ons nog het item tegoed wat duidelijk zichtbaar moet zijn wil je een foto opsturen en meedoen om de prijzen!
>> meer lezen

Pierenspitten blijft mogelijk, ondanks bezwaren beroepsvisser (wo, 26 sep 2018)
Vanwege diverse zandsuppleties die Rijkswaterstaat in het verleden heeft uitgevoerd op de spitgebieden bij de Oesterdam en de Schelphoek, heeft Sportvisserij ZWN een aanvraag gedaan om het tijdelijke spitgebied bij Sint Annaland (dijkpaal 825 – dijkpaal 817) voor langere tijd te mogen gebruiken (t/m 2021). Provincie Zeeland heeft een vergunning vanuit de Wet Natuurbescherming uitgegeven, waar een beroepsvisser bezwaren tegen had ingediend. Door inzet van Sportvisserij ZWN, met juridische ondersteuning van Sportvisserij Nederland, zijn de bezwaren van de beroepsvisser ongegrond verklaard.
>> meer lezen

Brakke Zaterdag: een lesje vliegvissen van Marco Kraal! (di, 25 sep 2018)
Op zaterdag 29 september nodigen de natuurorganisaties van het Droomfondsproject Haringvliet de bewoners van de Zuid-Hollandse eilanden uit voor een dag vol gratis leuke natuuractiviteiten voor jong en oud. Daarmee willen de natuurorganisaties met de bewoners stil staan bij de kansen voor de regio, die het op een kier gaan van de Haringvlietsluizen bieden.
>> meer lezen

Volkerak-Zoommeer zoet of zout? (di, 25 sep 2018)
Op dit moment is er weer enige aandacht voor de eventuele verzilting van het Volkerak-Zoommeer in diverse regionale media en op social media.
>> meer lezen

Eerste weekend Nationale Teamcompetitie (ma, 24 sep 2018)
Voor het derde jaar op rij organiseert Sportvisserij Nederland de Nationale Teamcompetitie voor Junioren (U20) en Dames. Afgelopen weekend stonden de eerste wedstrijden op het programma aan het Kanaal door Voorne. Op de welbekende steigertjes mochten ook de leden van de jeugdteams van Sportvisserij Zuidwest Nederland hun kunsten vertonen.
>> meer lezen

Visstandbemonstering van de grote rivieren (ma, 24 sep 2018)
Ook de komende jaren mag ATKB samen met de bemanning van de Luctor de visstandbemonstering op de grote rivieren gaan uitvoeren.
>> meer lezen

Activiteitenprogramma RAVON (ma, 24 sep 2018)
Na de gortdroge zomer zijn we allemaal benieuwd of er nog vissen rondzwemmen. We hebben voor dit najaar samen met de Waterschappen, Provincie en regionale werkgroepen weer een mooi activiteitenprogramma samengesteld waaraan jij kunt meedoen. Ons doel is het netwerk van vissenwaarnemers te versterken en de kennis over vissen te verhogen.
>> meer lezen

Internationaal Terugmeldweekend 2018 (wo, 19 sep 2018)
Dit jaar organiseert BVK (Belangenvereniging Verantwoord Karperbeheer) samen met verschillende Spiegelkarperprojecten (SKP's) voor de zesde keer het internationale terugmeldweekend. De bedoeling van dit evenement is om zoveel mogelijk terugmeldingen van spiegelkarpers te genereren. Terugmeldingen zijn nodig om de SKP's voldoende te kunnen monitoren. Ook de karperwerkgroep van Sportvisserij Zuidwest Nederland roept haar karpervissers op mee te doen! Het weekend vindt plaats van vrijdagavond 28 september tot en met zondagavond 30 september. Meedoen is simpel en vooral heel leuk met als ultieme hoofdprijs de felbegeerde BVK-trofee!
>> meer lezen

Unieke wedstrijd streetfishing van Sportvisserij Zuidwest Nederland is een groot succes (ma, 17 sep 2018)
Om 7.30 uur begint Willemstad te ontwaken en zijn de medewerkers en vrijwilligers van Sportvisserij Zuidwest Nederland al volop in de weer om alles gereed te maken voor de eerste wedstrijd streetfishing die door de federatie georganiseerd wordt.
>> meer lezen

HSV 't Bliekske-KEHSVZ 't Alfertje nieuwe Clubkampioen (ma, 17 sep 2018)
Zondag 16 september stond de finale van het Clubkampioenschap op het programma. Strijdtoneel was het Kanaal door Voorne en HSV De IJzeren Man, HSV Groot Woudrichem en HSV 't Bliekske/KEHSVZ 't Alfertje waren de "strijders".
>> meer lezen

Update: bag limit zeebaars (wo, 12 sep 2018)
Het gonst op het internet van de geruchten over een mogelijke terugkeer van de bag limit voor zeebaars, niet pas in 2019 maar nog dit jaar. Wat is precies de stand van zaken?
>> meer lezen

Vierde barbeeldag wordt mooier dan ooit (di, 11 sep 2018)
Op zaterdag 22 september organiseren Sportvisserij Oost-Nederland en Hengelsport Federatie Midden Nederland voor de vierde keer de barbeeldag. Locatie is opnieuw Camping de IJsselhoeve in Veessen. Na de grote successen van eerdere jaren, pakken we het dit jaar nog grootser aan! Nieuw dit jaar is een demoplein direct aan de IJsseloever en een loodruilbeurs. Ook hebben we deze keer een loterij met mooie prijzen! Deze vierde editie van de barbeeldag staat als een huis en belooft ook dit jaar weer een groot spektakel te worden, wat je niet mag missen!
>> meer lezen

Aankondiging Youth Challenge 2018 op 7 oktober 2018 (di, 11 sep 2018)
Sportvisserij MidWest Nederland organiseert in samenwerking met Sportvisserij Nederland de wedstrijd Youth Challenge 2018 op 7 oktober 2018. Deze wedstrijd is voor alle VISpashouders van verenigingen uit alle regio’s.
>> meer lezen

Finalisten Clubkampioenschap bekend (do, 06 sep 2018)
Ook dit jaar organiseert Sportvisserij Zuidwest Nederland weer het Clubkampioenschap. Drie voorrondes werden er gevist om te bepalen wie er op 16 september aan het Kanaal door Voorne gaan uitmaken wie de beste wordt. Duidelijk is in ieder geval dat we een nieuwe kampioen gaan krijgen.
>> meer lezen

Eric van Otterloo wint eerste finale Kampioenschap Vijvervissen (ma, 03 sep 2018)
Hengelsportfederatie Midden Nederland, Sportvisserij Limburg en Sportvisserij Zuidwest Nederland organiseerden dit jaar voor het eerst een gezamenlijk Kampioenschap Vijvervissen. Tijdens vijf voorronden kon men zich plaatsen voor de finale. Deze finale werd zaterdag 1 september gevist op de Slothoevevijver.
>> meer lezen

Subsidie karperuitzet ingebracht water (vr, 31 aug 2018)
Al jarenlang zet de Werkgroep Karpervissen van Sportvisserij Zuidwest Nederland karper uit. Om ook hengelsportverenigingen te stimuleren dit te doen op hun ingebrachte wateren, is er dit jaar een nieuwe subsidieregeling. Heb je dus plannen om karper uit te zetten op door de hengelsportvereniging ingebracht viswater, neem dan snel contact op!
>> meer lezen

Visstroper Volkerak-Zoommeer op heterdaad betrapt (wo, 29 aug 2018)
BOA’s van Sportvisserij Zuidwest Nederland hebben recent illegale fuiken aangetroffen in het Zoommeer. Hierop heeft onze BOA, samen met de lokale jachtopziener een onderzoek ingesteld. Afgelopen dinsdag kon de stroper op heterdaad betrapt worden. De stroper vestigde de aandacht op zich door op een niet voor de hand liggende plek zijn bootje te water te laten en naar de fuiken te varen. De man is toen hij weer aan wal kwam een proces-verbaal aangezegd. De fuiken zijn in beslag genomen en de gevangen vis is direct teruggezet in het water.
>> meer lezen

Succesvol Jeugdvakantieland (ma, 27 aug 2018)
Op maandag 13 augustus gingen om 10.00 uur de deuren van Ahoy open om gedurende twee weken duizenden kinderen met hun ouders te ontvangen. Het was prachtig weer waardoor de buitenspeeltoestellen volop bezet waren.
>> meer lezen