Federatie Nieuws


Sportvisserij Zuidwest Nederland - Nieuws

Sportvissen tijdens Waterpoort Weekend (do, 21 jun 2018)
Afgelopen weekend organiseerden diverse gastheren en –vrouwen van Waterpoort tal van bijzondere activiteiten om het gebied te beleven. Een unieke kans voor bewoners en toeristen om kennis te maken met schoonheid die de natuur, het water en het erfgoed van het Waterpoortgebied te bieden heeft.
>> meer lezen

Voorrondes Kampioenschap Vijvervissen gevist (di, 19 jun 2018)
Sportvisserij Zuidwest Nederland organiseert dit jaar samen met Sportvisserij Limburg en Hengelsportfederatie Midden Nederland het Kampioenschap Vijvervissen. Zaterdag 16 juni werd de tweede, en laatste, voorronde van Sportvisserij Zuidwest Nederland gevist op ’t Lisje in Oirschot.
>> meer lezen

Zeebaarzen krijgen zender mee (di, 19 jun 2018)
Bij 40 zeebaarzen wordt binnenkort een klein zendertje ingeplant. Op die manier kunnen de vissen overal gevolgd worden en meten ze data op in de zee. Het gaat om een project binnen het kader LifeWatch van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) dat daarmee voor een wereldprimeur zorgt.
>> meer lezen

Landelijke controledagen 2018 (ma, 18 jun 2018)
Naast reguliere controleacties op het bezit van de juiste visdocumenten (VISpas), worden er dit jaar extra Landelijke controleacties gehouden. De exacte data van deze dagen worden niet aangekondigd. Het bezit van de juiste documenten (VISpas) is vooral in het belang van en het behoud van de hengelsportvereniging. Deze zorgen immers voor een goede visstand, bescherming van vissoorten en het onderhoud van het viswater. De controles worden uitgevoerd door Controleurs Sportvisserij, sportvisserij Boa’s en opsporingsambtenaren van natuurnetwerken.
>> meer lezen

De tweede voorronde van het federatief kampioenschap jeugd is gevist (ma, 18 jun 2018)
Zaterdag 16 juni 2018 is bij ONI-Terneuzen de tweede voorronde van het federatief kampioenschap jeugd gevist.
>> meer lezen

Informatie over aanstaande KRW visstandbemonsteringen (do, 14 jun 2018)
Waterschap Rivierenland laat in 2018 visstandbemonsteringen uitvoeren in de KRW-oppervlaktewaterlichamen in haar beheersgebied. Lees meer....
>> meer lezen

Supertoffe jeugdVISdag in Valkenburg (23 juni) (wo, 13 jun 2018)
Vis jij graag en wil jij nog meer leren over het vissen op voorn, brasem, karper, snoek, baars en zeevissoorten? Dan is de supertoffe jeugdVISdag op zaterdag 23 juni 2018 iets voor jou. Lees meer...
>> meer lezen

Selectie ONK Junioren gevist (ma, 11 jun 2018)
Zaterdag 9 juni is de selectiewedstrijd voor het ONK Junioren gevist. Plaats van handeling was de Blankershovevijver in Oud-Gastel. Verdeeld over de drie categorieën waren er 24 deelnemers. Lees meer....
>> meer lezen

Raad van State verklaart bezwaren Sportvisserij inzake staand want Europoort ongegrond (ma, 11 jun 2018)
De Raad van State heeft de bezwaren die Sportvisserij Zuidwest Nederland uitte tegen de twee door de Minister van LNV uitgegeven vergunningen om met staand want te vissen afgewezen.
>> meer lezen

Verslag Algemene Ledenvergadering 31 mei 2018 (do, 07 jun 2018)
Afgelopen donderdag, 31 mei 2018, vond de Algemene Ledenvergadering van Sportvisserij Zuidwest Nederland plaats. Net als voorgaande jaren konden de genodigden eerst gebruik maken van een buffet-maaltijd. De opkomst bestond uit 51 aanwezige verenigingen.
>> meer lezen

Doe mee aan vissenonderzoek Astense Aa (wo, 06 jun 2018)
Waterschap Aa en Maas, provincie Noord-Brabant en Stichting RAVON (Reptielen, Amfibieën en Vissen Onderzoek Nederland) zetten zich in voor schoon water en een gevarieerde visstand in sloten en beken.
>> meer lezen

Recordaantal nieuwe wateren in de VISpas (aanvulling juni) (ma, 04 jun 2018)
Een mooi record! In de maand juni is er maar liefst 2.155 hectare (!) nieuw water bijgekomen waar iedere VISpashouder mag vissen. In de VISplanner zijn deze wateren al verwerkt. Het betreft zeer veel wateren in Friesland, maar ook in gemeenten Vlissingen, Middelburg, Veere en Borger-Odoorn zijn wateren ingebracht.
>> meer lezen

Kampioenschap Vijvervissen van start (do, 31 mei 2018)
Dit jaar organiseert Sportvisserij Zuidwest Nederland samen met Sportvisserij Limburg en Hengelsportfederatie Midden Nederland voor het eerst een gezamenlijk kampioenschap Vijvervissen. Tijdens vijf voorrondes kan men zich plaatsen voor de grote finale. A.s. zaterdag wordt de eerste voorronde gevist op de Vlasroot.
>> meer lezen

Predatortour: Internationaal roofvisevenement Haringvliet en Hollands Diep (wo, 30 mei 2018)
Op het Haringvliet en Hollands Diep gaan van 31 mei tot en met 2 juni honderd deelnemers uit veertien landen de strijd met elkaar aan in de Predatortour 2018. Bij deze unieke, internationale roofviswedstrijd met hypermoderne sportvisboten is het doel om de grootste snoek, baars én snoekbaars te vangen.
>> meer lezen

Verslag ‘Jeugd Kijk en Doedagen" 26 mei 2018 (wo, 30 mei 2018)
Het was een prachtige dag om een drietal verenigingen in de federatie langs te gaan. De Leidse Hengelaarsbond e.o en de Verenigde Alblasserdamse Hengelaars hadden een programma voor de jeugd opgesteld in het kader van de ‘Jeugd Kijk- en Doedag’. De Eindhovense Hengelsportvereniging had o.a. een streetfishing wedstrijd speciaal voor de jeugd georganiseerd, waar ook volwassenen aan deel mochten nemen.
>> meer lezen

Jaarlijkse viswedstrijd voor "mensen met een beperking" (ma, 28 mei 2018)
De Oud-Beijelaarse Hengelaarsvereniging "Ons Genoegen" organiseert op zaterdag 9 juni de jaarlijkse viswedstrijd voor "mensen met een beperking". Dit jaar wordt deze wedstijd voor de 22e keer gehouden.
>> meer lezen

Green Deal Sportvisserij loodvrij (ma, 28 mei 2018)
22 mei is de Green Deal Sportvisserij Loodvrij ondertekend op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Deze overeenkomst tussen diverse ministeries, de Unie van Waterschappen, Natuurmonumenten, Dibevo en Sportvisserij Nederland heeft als doel de komende jaren het gebruik van lood binnen de sportvisserij volledig af te bouwen.
>> meer lezen

Mooi krantenknipsel over vislessen op school (wo, 23 mei 2018)
Successen mag je vieren! In het weekblad voor Gemert-Blakel is een leuk stuk verschenen over vislessen op school. Het project is een samenwerking tussen Sportvisserij Zuidwest Nederland en Hengelsportvereniging Ons Genoegen uit Gemert.
>> meer lezen

Het kampioenschap vijvervissen komt er aan, geef je nog snel op! (wo, 23 mei 2018)
De kampioenschappen vijvervissen komen in zicht. Op 2 juni is er een voorronde op de Vlasroot en op 16 juni op 't Lisje.
>> meer lezen

Karperkoppelwedstrijd 2018 afgelast (do, 17 mei 2018)
De jaarlijkse Karperkoppelwedstrijd van Sportvisserij Zuidwest Nederland gaat dit jaar helaas niet door.
>> meer lezen

19 juni cursus VIScoach in Geertruidenberg (do, 17 mei 2018)
Ben je lid van een hengelsportvereniging in Nederland, heb je wat tijd over om je in te zetten voor je vereniging, draag je de jeugd een warm hart toe en wil je hen graag helpen bij het (beter en verantwoord) leren vissen?
>> meer lezen

HSV Middelburg en HV Vlissingen brengen ruim 100 ha viswater in (do, 17 mei 2018)
De Gezamenlijke Lijst wordt wederom uitgebreid. Vanaf heden is het mogelijk om met een VISpas te vissen op bijna alle wateren in en rondom Middelburg en Vlissingen. HSV Middelburg brengt 92 ha viswater in en HV Vlissingen brengt 12 ha viswater in de Gezamenlijke Lijst. Op www.VISplanner.nl is dit inmiddels doorgevoerd. In juni zullen de wateren in de digitale aanvullingslijst verschijnen, welke te vinden is op de website van Sportvisserij Nederland.
>> meer lezen

Water Natuurlijk zoekt kandidaten bestuur waterschap (wo, 16 mei 2018)
Tilburg/Uden – In maart 2019 vinden er weer verkiezingen plaats voor de besturen van waterschappen. Water Natuurlijk Brabant is voor de Brabantse waterschappen op zoek naar enkele kandidaten met bestuurlijke ervaring. Volgens interim voorzitter Ernest de Groot zijn er voor elk waterschap 3-4 goede kandidaten nodig, met name jonge (<40) en/of vrouwelijke kandidaten. Het gaat om de waterschappen Aa en Maas, De Dommel en Brabantse Delta. Regionaal bekende kandidaten met veel waterhuishoudkundige, ecologische en/of politiek-bestuurlijke kennis en ervaring zijn welkom. Men behartigt bij Water Natuurlijk het belang van natuurboeren, burgers en buitenlui en van de natuur (flora en fauna) zelf. Hierbij werkt men samen met agrariërs e.a. ondernemers.
>> meer lezen

Sportvisserij Zuidwest Nederland is veertien VISmeesters rijker (wo, 16 mei 2018)
Afgelopen dinsdag 15 mei namen maar liefst dertien mannen en één vrouw deel aan de cursus VISmeester te Drimmelen. Niet eerder hadden we een groep cursisten die zo groot was.
>> meer lezen

Henk Roskam wint selectiewedstrijd Randstad-Delta (di, 15 mei 2018)
Zaterdag 12 mei is de selectiewedstrijd voor het ONK 55- en 55+ gevist voor de verenigingen van Randstad en Delta. Gevist werd er aan het Kanaal door Voorne. Normaal gesproken in deze tijd van het jaar een garantie voor leuke vangsten.
>> meer lezen

Cursus VIScoach in Alblasserdam (wo, 09 mei 2018)
Op 8 mei waren Gerwin Gerlach van Sportvisserij Nederland en Petra in Alblasserdam om de cursus VIScoach te geven. Dit keer waren er drie hengelsportverenigingen vertegenwoordigd. Zeven bijzonder enthousiaste cursisten hadden zich goed voorbereid en ze mogen zich na deze cursus dan ook allemaal VIScoach noemen. Allen willen hun kennis en kunde graag overbrengen op de jeugd en ze willen zich graag inzetten om meer jeugd aan de waterkant te krijgen. Drie mannen en één vrouw gaan zelfs door voor VISmeester.
>> meer lezen

Visactiviteiten Noord-Brabant voorjaar 2018, wie gaat er mee? (ma, 07 mei 2018)
Met schepnet en zegen achter de vissen aan! Dit voorjaar kun je mee met een flink aantal leerzame visactiviteiten in Zuidwest Nederland. We gaan in verschillende gebieden op pad om de diversiteit aan vissoorten te onderzoeken en kennis hierover te delen.
>> meer lezen

Zoute mailing nr. 21 (ma, 07 mei 2018)
Sportvisserij Zuidwest Nederland verstuurt 3 à 4 keer per jaar een zogenaamde "Zoute mailing" met als doel hengelsportverenigingen en sportvissers beter te informeren over actuele zaken die spelen op het gebied van de zeesportvisserij in de zuidwestelijke delta.
>> meer lezen

BOA's doen goede vangst (do, 03 mei 2018)
Boa’s van Staatsbosbeheer en Sportvisserij Zuidwest Nederland hebben een grote slag geslagen toen zij op heterdaad drie mannen staande hebben gehouden met 400 meter staand want in hun bezit. De zaak is in onderzoek bij de politie en NVWA.
>> meer lezen

Landelijke dag met alle sportvisserijboten (do, 03 mei 2018)
Afgelopen zaterdag, 28 april, was er in Harderwijk bij het clubgebouw van Hengelsportvereniging de Snoek een landelijke botendag georganiseerd.
>> meer lezen