Federatie Nieuws


Sportvisserij Zuidwest Nederland - Nieuws

Vacature: regiomanager m/v Oost-Nederland (do, 06 dec 2018)
Ben jij een echte netwerker met leidinggevende kwaliteiten? Heb je kennis en ervaring op het vlak van organisatieontwikkeling, werk je graag samen én ben je goed in coachend leidinggeven? Dan zijn wij op zoek naar jou.
>> meer lezen

Nieuwe natuur voor de vis in Maassluis (Wed, 05 Dec 2018)
Afgelopen zaterdag heeft een tiental vrijwilligers van HSV SportvisserijBelangen Delfland samen met Sportvisserij Zuidwest Nederland en Staatsbosbeheer de eerste van twee zogenaamde ‘vissenbossen’ gerealiseerd op de Boonerlucht bij Maassluis. Het thuiswater van de vrijwilligers heeft een gebrek aan onderwaterstructuur wat voor de overleving van de vis essentieel is.
>> meer lezen

Nieuwe forel en karper in Zuidwest Nederland (Tue, 04 Dec 2018)
De maand november is traditioneel uitzet-maand voor Sportvisserij Zuidwest Nederland. Ook dit jaar was dit het geval en is er zowel forel uitgezet op het Oostvoornse Meer als karper in Zuid-Holland en West-Brabant.
>> meer lezen

Ruim 160 kilo zeebaars in beslag genomen in de Europoort (Mon, 03 Dec 2018)
De Zeehavenpolitie Rotterdam heeft afgelopen week 163 kilo zeebaars in beslag genomen tijdens verschillende visserijcontroles, zo meldt de dienst op hun Facebook-pagina. In drie nachten tijd heeft de politie voor € 6.500 aan zeebaars aangetroffen bij enkele stropers.
>> meer lezen

Problemen wedstrijdmodule (Mon, 03 Dec 2018)
Op dit moment zijn er problemen met de wedstrijdmodule.
>> meer lezen

Ik wil een wedstrijd aanvragen maar hoe zat het ook alweer? (Tue, 27 Nov 2018)
Veel verenigingen zijn nu druk bezig met hun planning voor het wedstrijdseizoen van 2019. Sportvisserij Zuidwest Nederland probeert alle wedstrijden in haar gebied te coördineren. Verenigingen kunnen tot 14 december wedstrijden aanvragen. Na 14 december kan natuurlijk ook maar dan geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
>> meer lezen

VISpas 2019 komt eraan! (Mon, 26 Nov 2018)
De VISpas 2019 is in het land! Als je vóór 5 december hebt betaald, ontvang je de VISpas 2019 vóór 1 januari. Als je een machtiging hebt afgegeven, ontvang je rond half december de nieuwe VISpas al. Vanaf 1 december is de VISpas 2019 ook online te bestellen via www.vispas.nl of te koop bij de hengelsportwinkel bij jou in de buurt.
>> meer lezen

Hét VISblad online december (video) (Thu, 22 Nov 2018)
Bij alle vispashouders ploft vanaf vandaag de extra dikke, gratis decembereditie van Hét VISblad op de mat. Op de cover poseren Marco Kraal en onze nieuwe columnist Jochem Myjer met een fraaie snoekbaars, gevangen in de eerste aflevering van VIS TV 2019. In het blad lees je meer over het hagelnieuwe seizoen, dat bol staat van de meest uiteenlopende visavonturen. De acht pagina's halverwege het blad zijn volledig aan sportvisnieuws uit jouw regio gewijd.
>> meer lezen

ZeeVISpas verdwijnt per 2019 (Mon, 19 Nov 2018)
Per 2019 houdt de ZeeVISpas op te bestaan. Had jij afgelopen jaar een ZeeVISpas? In dit bericht lees je precies welke gevolgen dit voor jou heeft.
>> meer lezen

Migratieonderzoek salmoniden bij Lith door ATKB (Thu, 15 Nov 2018)
Opnieuw zal ATKB in opdracht van Rijkswaterstaat een migratieonderzoek naar salmoniden bij Lith uitvoeren. Dit onderzoek wordt al vanaf 2009 jaarlijks uitgevoerd.
>> meer lezen

Komende zaterdag Topsportgala Sportvisserij Nederland (Tue, 13 Nov 2018)
Zaterdag 17 november vormt Papendal het epicentrum van de wedstrijdvisserij: de derde editie van het Sportvisserij Nederland Topsportgala. Tijdens deze speciale avond worden alle nationale en internationale medaillewinnaars van afgelopen jaar – de crème de la crème van de wedstrijdvisserij – feestelijk gehuldigd. Ook worden de Sportman, Sportvrouw en het Sporttalent van het jaar gekozen.
>> meer lezen

Inzet harkboot nu ook in Zuidwest-Nederland (Thu, 01 Nov 2018)
Verenigingen en sportvissers klagen vaak dat viswateren niet meer bevisbaar zijn vanwege de aanwezigheid van waterplanten, met name in Noord-Brabant. Sportvisserij Zuidwest Nederland onderhoudt goede contacten en samenwerkingsverbanden met haar waterschappen, zowel ambtelijk als op bestuurlijk niveau. Ondanks dat voor dit onderwerp veel aandacht wordt gevraagd, lukt het niet altijd om elk viswater vrij te houden van waterplanten en daarom willen we aan de slag gaan met de harkboot!
>> meer lezen

Video: Streetfishing in beeld (Wed, 31 Oct 2018)
Dit jaar heeft Sportvisserij ZWN in samenwerking met het HSV het Voornse Kanaal, Nationale Postcode loterij, HSV de Veste, Droomfonds Haringvliet en Sportvisserij Nederland op 15 september 2018 een nieuwe en unieke wedstrijd Streetfishing georganiseerd. Deze wedstrijd en de organisatie hiervan is in beeld gebracht door Willem Kwinten Media en is hieronder te bekijken.
>> meer lezen

Ruud van Noord wereldkampioen bij WK Kustvissen in Wales (Tue, 30 Oct 2018)
Ruud van Noord (51) uit Oud-Beijerland heeft in Wales voor het eerst in zijn carrière een gouden plak veroverd op het WK Kustvissen. In de vier wedstrijden op de Welshe stranden bleef hij de mondiale concurrentie overtuigend voor. Met zijn team eindigde Van Noord op de zesde plaats, net als de Nederlandse dames.
>> meer lezen

Volkerak-Zoommeer wordt voorlopig nog niet zout (Tue, 30 Oct 2018)
Het kabinet heeft zeker nog tot en met 2031 geen geld voor het zout maken van het Volkerak-Zoommeer. De ministers Cora van Nieuwenhuizen (infrastructuur en waterstaat) en Carola Schouten (landbouw en natuur) geven voorrang aan andere grote projecten die dringender zijn, zoals de Grevelingen.
>> meer lezen

Geslaagde vrijwilligersavond 2018 (Tue, 23 Oct 2018)
Op vrijdag 12 oktober werd de jaarlijkse vrijwilligersavond gehouden op een mooie locatie bij restaurant Grevelingen gelegen aan de Grevelingendam, direct aan het strand. Sportvisserij Zuidwest Nederland zou niet kunnen zonder vrijwilligers die zich elke keer weer belangeloos voor de hengelsport inzetten en bedankt haar vrijwilligers op deze manier voor hun inzet.
>> meer lezen

Visstandonderzoek met fuiken in het Volkerak (Mon, 22 Oct 2018)
Evenals voorgaande jaren wordt er voor WMR (Wageningen Marine Research) een onderzoek uitgevoerd waarvoor schietfuiken geplaatst worden. De fuiken zullen worden geplaatst in de haven van de Jachtensluis in het Volkerak en bij de ingang van de haven bij de duwvaartsluizen van de Krammersluizen. De fuiken zijn gemarkeerd met een Joon en een boei.
>> meer lezen

2 beroepsvissers Oosterschelde geverbaliseerd (Wed, 17 Oct 2018)
Recent hebben inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op de Oosterschelde een zeer grote hoeveelheid van 87 stuks aalvistuigen aangetroffen waarmee in deze periode niet mag worden gevist.
>> meer lezen

Nieuwe wereldkampioen roofvissen (Tue, 16 Oct 2018)
Het gebied rondom de Biesbosch stond op 4, 5 en 6 oktober in het teken van de World Crank Cup 2018. Kevin Hernandez uit Frankrijk werd de nieuwe wereldkampioen roofvissen. Willem Stolk, de wereldkampioen van vorig jaar, eindigde samen met Pierre Johnen uit Duitsland op de tweede plaats.
>> meer lezen

Jeugdteams aan de slag in Landsmeer (Tue, 16 Oct 2018)
Een aantal weken geleden schreven we hier al over onze jeugdteams, toen visten zij de eerste wedstrijden van de Nationale Teamcompetitie U20/Dames in Hellevoetsluis. Afgelopen weekend stonden de derde en vierde wedstrijd van deze competitie op het programma.
>> meer lezen

Nederland tweemaal brons bij WK Kustvissen (Mon, 15 Oct 2018)
Nederland heeft knap twee bronzen plakken behaald op het WK Kustvissen in Portugal. Team U21 moest alleen nummer twee Spanje en wereldkampioen Portugal voor zich dulden. Rick van Gastel behaalde individueel de derde plek. Team U16 kwam ondanks zijn volledige inzet niet verder dan de achtste plaats.
>> meer lezen

Ontheffing zegenvisserij in paaiperiode was onterecht (Mon, 15 Oct 2018)
De ontheffing die een beroepsvisser in het Benedenrivierengebied dit voorjaar kreeg, had niet mogen worden verleend. Tot dat oordeel kwam de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit onlangs na een bezwaarprocedure van Sportvisserij Zuidwest Nederland.
>> meer lezen

Veel vangst voor de jongste categorie tijdens de finale Federatief Kampioenschap jeugd vaste hengel in Klundert (Mon, 08 Oct 2018)
Na drie voorrondes hadden in totaal 31 jeugdleden zich geplaatst voor de finale van het Federatief Kampioenschap jeugd, vaste hengel. Omdat drie deelnemers verhinderd waren, verschenen 28 jeugdleden in het zonovergoten Klundert. De vrijwilligers van HSV ’t Wachtertje hadden ervoor gezorgd dat de kanten gemaaid waren, de vlaggen bij het water hingen en de koffie en wedstrijdcontroleurs klaar stonden. Kortom men was klaar voor de loting die om 9.15 uur begon.
>> meer lezen

Tweede editie World Crank Cup gestart (Thu, 04 Oct 2018)
Vandaag is de tweede editie van de World Crank Cup gestart. De Europese top van de roofvisserij gaat de komende dagen strijd met elkaar aan op het Benedenrivierengebied. Een belangrijk doel van dit project is het op de kaart zetten van de sportvisserij bij de politiek, overheid, media en het bedrijfsleven. Vanmorgen gaf de wethouder van Drimmelen het startsein vanaf een grote rondvaartboot.
>> meer lezen

Verontreinigd slib verwijderd uit De Vleut (Wed, 03 Oct 2018)
Waterschap De Dommel start 29 oktober met het verwijderen van verontreinigd slib uit vijver De Vleut in Eindhoven. De planning is dat de werkzaamheden zo’n 3 maanden duren. De werkzaamheden starten op het moment dat bij het naastgelegen preHistorisch Dorp de winterstop begint, dit om overlast te voorkomen.
>> meer lezen

Zoute mailing nr. 22 is vandaag verstuurd (Wed, 03 Oct 2018)
Vandaag hebben wij aan onze "zoute" nieuwsbriefleden nieuwsbrief nr. 22 verstuurd. Deze Zoute Mailing verschijnt enkele malen per jaar en is bedoeld om hengelsportverenigingen en sportvissers beter te informeren over actuele zaken die spelen op het gebied van de zeesportvisserij in de zuidwestelijke delta.
>> meer lezen

Alsnog bag limit voor zeebaars in restant 2018! (Mon, 01 Oct 2018)
Sportvissers mogen vanaf 1 oktober 2018 tot het eind van dit kalenderjaar één zeebaars per dag, per persoon meenemen voor eigen consumptie. Aan dit succes ging een lange geschiedenis vooraf.
>> meer lezen

Terugmeldweekend Spiegelkarper van start (Fri, 28 Sep 2018)
Het Internationale Terugmeldweekend is officieel van start gegaan. Om mee te kunnen doen hield je van ons nog het item tegoed wat duidelijk zichtbaar moet zijn wil je een foto opsturen en meedoen om de prijzen!
>> meer lezen

Pierenspitten blijft mogelijk, ondanks bezwaren beroepsvisser (Wed, 26 Sep 2018)
Vanwege diverse zandsuppleties die Rijkswaterstaat in het verleden heeft uitgevoerd op de spitgebieden bij de Oesterdam en de Schelphoek, heeft Sportvisserij ZWN een aanvraag gedaan om het tijdelijke spitgebied bij Sint Annaland (dijkpaal 825 – dijkpaal 817) voor langere tijd te mogen gebruiken (t/m 2021). Provincie Zeeland heeft een vergunning vanuit de Wet Natuurbescherming uitgegeven, waar een beroepsvisser bezwaren tegen had ingediend. Door inzet van Sportvisserij ZWN, met juridische ondersteuning van Sportvisserij Nederland, zijn de bezwaren van de beroepsvisser ongegrond verklaard.
>> meer lezen

Brakke Zaterdag: een lesje vliegvissen van Marco Kraal! (Tue, 25 Sep 2018)
Op zaterdag 29 september nodigen de natuurorganisaties van het Droomfondsproject Haringvliet de bewoners van de Zuid-Hollandse eilanden uit voor een dag vol gratis leuke natuuractiviteiten voor jong en oud. Daarmee willen de natuurorganisaties met de bewoners stil staan bij de kansen voor de regio, die het op een kier gaan van de Haringvlietsluizen bieden.
>> meer lezen